06-4301 3618 | info@zenbedandbreakfast.nl | KVK nr. 82141983 | BTW nr. NL 003647536B56

Over Dordrecht:

Dordrecht heeft geen grachten, maar havens. De Voorstraat haven is de ruggengraat van de oude stad. De Voorstraat en Wijnstraat liggen aan beide zijden van het water en zijn met elkaar verbonden door sierlijke bruggen. Om het handelsverkeer in goede banen te leiden werden de Nieuwe Haven (1410) en de Wolwevershaven (1609) aangelegd, later gevolgd door het Maartensgat en de Kalkhaven. Het onveranderd sfeervolle havenkwartier met zijn pakhuizen, koopmanswoningen, kades en – anno nu – pleziervaartuigen strekt zich uit tussen Grote Kerk en Groothoofd.

De Grote Kerk [zichtbaar vanuit de b&b], de waterbus, het centraal station, musea de historische binnenstad alsmede de havens en het winkelgebied liggen op loopafstand van de b&b. Dordrecht biedt ook veel op het gebied van vaar, -wandel en fietsroutes. Nationaal Park De Biesbosch is ook zeker de moeite waard om te gaan bezoeken .In december vindt b.v. in Dordrecht de grootse Kerstmarkt van Nederland plaats en iedere eerste zondag van de maand is het kunstrondje Dordt.
Ook op culinair gebied heeft Dordrecht veel te bieden. Verspreid over het centrum is er een talrijk aanbod van sfeervolle bars, restaurants, cafés en gezellige terrassen.